Hoe plak je auto stickers?

Gepubliceerd op 20 april 2023 om 15:00

Auto stickers zijn een geweldige manier om een persoonlijk tintje aan je voertuig te geven en je persoonlijkheid te laten zien. Maar het kan lastig zijn om de stickers op de juiste manier te plakken, zonder dat er luchtbellen of kreukels ontstaan. In deze blog bespreken we hoe je auto stickers het beste kunt plakken.

Voordat je begint met het plakken van je auto stickers, is het belangrijk om de juiste voorbereidingen te treffen. Maak de ondergrond van de auto goed schoon en droog voordat je de sticker aanbrengt. Gebruik hiervoor bij voorkeur een mild schoonmaakmiddel en een zachte doek. Zorg ervoor dat er geen vuil, vet of stof op de plek zit waar je de sticker wilt plakken. Hierdoor hecht de sticker beter en voorkom je dat er luchtbellen ontstaan.

Bepaal voordat je de sticker aanbrengt op welke plek je deze wilt hebben. Gebruik eventueel een meetlint of liniaal om ervoor te zorgen dat de sticker recht zit en op de juiste hoogte geplaatst wordt. Houd er rekening mee dat de sticker moeilijk te corrigeren is als deze eenmaal geplakt is, dus zorg ervoor dat je tevreden bent met de positie voordat je begint met plakken.

Haal de beschermlaag van de sticker af en breng deze langzaam aan op de auto. Begin bij één kant en werk langzaam naar de andere kant toe, terwijl je de sticker zachtjes tegen de auto drukt. Gebruik eventueel een rakel of bankpasje om de sticker nog beter aan te drukken en eventuele luchtbellen te verwijderen. Werk vanuit het midden van de sticker naar de buitenkanten, om ervoor te zorgen dat de sticker goed op zijn plek blijft zitten.

Als de sticker eenmaal op zijn plek zit, controleer dan nogmaals of deze recht zit en op de juiste positie zit. Werk eventuele luchtbellen of kreukels weg door voorzichtig met je vingers of een rakel over de sticker te gaan. Als de sticker eenmaal op zijn plek zit, druk deze dan nogmaals stevig aan, om er zeker van te zijn dat deze goed hecht.

Conclusie: Auto stickers plakken kan lastig zijn, maar met de juiste voorbereiding en techniek is het goed te doen. Zorg ervoor dat de ondergrond van de auto goed schoon en droog is voordat je begint, bepaal de positie van de sticker en breng deze langzaam aan op de auto. Werk eventuele luchtbellen of kreukels weg en controleer nogmaals of de sticker recht zit en goed op zijn plek blijft zitten. Zo kun je jarenlang genieten van je gepersonaliseerde auto!

 

Hier een aantal handige tools: