Hoe verwijder je auto stickers?

Gepubliceerd op 20 april 2023 om 15:00

Auto stickers kunnen een geweldige manier zijn om je auto te personaliseren en uniek te maken. Maar soms wil je een sticker verwijderen, of het nu is omdat je hem niet meer mooi vindt of omdat je de auto wilt verkopen. In dit blog zullen we je stap voor stap uitleggen hoe je auto stickers kunt verwijderen zonder de lak van de auto te beschadigen.

Voordat je begint met het verwijderen van de sticker, moet je ervoor zorgen dat de auto en de sticker volledig droog zijn. Het is het beste om dit te doen op een dag met mild weer en in de schaduw. Zorg er ook voor dat je de benodigde materialen bij de hand hebt, zoals een föhn of een warmtepistool, een plastic schraper, een emmer met warm water en een milde zeep, en een doek of handdoek.

Gebruik een föhn of warmtepistool om de sticker te verwarmen. Houd de föhn of het warmtepistool ongeveer 15 cm van de sticker vandaan en beweeg deze heen en weer over de sticker. De warmte zal de lijm van de sticker zacht maken en het gemakkelijker maken om de sticker te verwijderen.

Gebruik de plastic schraper om voorzichtig onder een hoek onder de sticker te komen. Trek de sticker langzaam en voorzichtig van de auto af terwijl je blijft verwarmen met de föhn of het warmtepistool als dat nodig is. Zorg ervoor dat je de sticker recht naar boven trekt, niet naar buiten, om te voorkomen dat de sticker in stukjes breekt en er stukken achterblijven.

Als er nog lijmresten op de auto achterblijven, kun je deze verwijderen met warm water en milde zeep. Dompel een doek of handdoek in het water en wrijf over de lijmresten totdat ze loskomen. Gebruik geen schurende materialen zoals staalwol, omdat deze de lak van de auto kunnen beschadigen.

Na het verwijderen van de sticker en de lijmresten, maak je de auto schoon met water en zeep om eventueel vuil of resten te verwijderen. Zorg ervoor dat je de auto volledig droogt voordat je eventueel nieuwe stickers aanbrengt.

Conclusie: Het verwijderen van auto stickers kan gemakkelijk en veilig zijn als je het goed aanpakt. Zorg ervoor dat je de juiste materialen bij de hand hebt en volg de bovenstaande stappen nauwkeurig op om de lak van je auto te beschermen. En als je klaar bent, kun je altijd nieuwe stickers aanbrengen om je auto opnieuw te personaliseren!